05/02/2023
SKOPJE

И по 200 – те години,… !!!

Би те земал во раце,
Би те земал во раце и би те однел, 
тивко се смеам на твоето „не“,
вдишувајќи го мирисот на твојата коса.

И, не заситувајќи се со треперењето на нашите тела,
кршењето на тишината со силното чукање на срцата во градите,

Јас сепак би те разбудил и ……….. гледај, 
плачам од радост додека спиеш.

Јас би ползел кон тебе како поток, како река,

Јас би те гледал и по двесте години, нема да се навикнам, со мислата, 

ДА НЕ БИДЕШ МОЈА,… !!!    

 

342 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: