29/01/2023
SKOPJE

Хуморот е најкратко растојание меѓу двајца луѓе

Добро е познато дека Смеата и

Сексот предизвикуваат природни реакции,

овозможуваат поблиски врски,

ги подобруваат односите,

ја зголемуваат емпатијата …

Тие исто така ја ослободуваат анксиозноста

и ја намалуваат нашата агресивност.

Човечката Смеа и Сексуалност имаат нешто Божествено,

нè проектираат, нè воздигнуваат, нè прават поголеми, поблиски,

но без да нè натераат да заборавиме што сме навистина: кревки и смртни.

Ако бевме бесмртни и неранливи,

можеби немаше да имаме потреба да се смееме или да сакаме некого…. …

но тогаш ќе имаше

многу малку Убавина и Возбуда во Човечкиот живот.  

 

 

 

266 Прегледи

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: