29/01/2023
SKOPJE

Hermann Hesse,… научив да бидам среќен,…

(Hermann Hesse): 

„Убавината на животот, ја наоѓаш насекаде“.

Научив да бидам среќен каде и да сум …

Научив дека секој момент од секој ден ја содржи целата радост,

целиот мир,

сите навои на ткаенината што ја нарекуваме живот.

Значењето се содржи во секој момент.

Не постои друг начин да се најде.

Го перцепираме само и само она што си дозволуваме да го перцепираме,

секој ден, еден момент по друг момент.   

 

 

368 Прегледи

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: