05/02/2023
SKOPJE

Gabriel Garcia Marquez – Интелегентна жена

“ Колку мажи сум слушнал дека сакаат ИНТЕЛЕГЕНТНА ЖЕНА во животот… Би ги охрабрил да размислат за тоа.

Паметните жени сами носат одлуки, имаат свои желби и поставуваат граници.

Никогаш нема да бидете центарот на НЕЈЗИНИОТ живот бидејќи таа се врти околу себе.

Интелигентна жена нема да дозволи да биде манипулирана или уценувана, таа презема одговорност.

Интелигентните жени прашуваат, анализираат, расправаат, не се задоволни, напредуваат.

Тие жени имале живот пред вас и знаат дека ќе продолжат да го имаат штом ве нема.

Таа предупредува, не бара дозвола.

Овие жени не бараат во парот ВОДАЧ што треба да го следат, Татко што го решава животот, ниту пак Син што ќе ги спаси.

Тие не сакаат да ве следат или да го обележат патот за никого, тие сакаат да ЧЕКОРАТ ДО ВАС.

Знаете дека животот без насилство е право, а не луксуз или привилегија.

Гневот, тагата, радоста и стравот ги изразуваат на ист начин, бидејќи знаат дека стравот не ги прави слаби на ист начин како што гневот не ги прави „мажествени“.

Овие две емоции и другите, сите заедно, ги прават човечки и толку!

Интелигентната жена е слободна затоа што се борела за својата слобода.

Но, таа не е жртва, таа преживеала.

Не се обидувајте да ја врзете со синџири бидејќи таа ќе знае како да избега.

Особено оние кои во минатото се соочиле со вакви ситуации.

Интелигентната жена знае дека нејзината вредност не лежи во изгледот на нејзиното тело.

Размислете двапати пред да ја судите според возраста, висината, обемот или сексуалното однесување, бидејќи ова е емоционално насилство и таа тоа го знае.“ 

Значи: Пред да кажете дека сакате „паметна“ жена во вашиот живот, запрашајте се дали навистина сте спремни да се „вклопите“ во нејзиниот.    

 

122 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: