28/09/2023
SKOPJE

Есен во мене – Заразна Насмевка

Заразна Насмевка…

“Само човек со многу висок и многу среќен развиток умее да биде весел и да зарази и други.

Ако сакате да го прозрете човека, да ја запознаете неговата душа, не гледајте го кога молчи или кога зборува, подобро видете го кога се смее.

Ако добро се смее, знајте дека е добар човек.

Штом ќе забележите и најмала глупост во неговата смеа, тоа без сомнение значи дека е умствено ограничен.

Ако ви се стори и малку смешен, знајте, нема лично достоиство.

Ако е и заразна смеата, но од некоја причина ви се стори грда, знајте дека природата на тој човек е грда.

За смеата е потребна искреност”…

Автор на текст: “Есен Во Мене“ ❤  

611 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: