10/06/2023
SKOPJE

Есен во мене – Соголена пред Тебе

Соголена пред тебе…
Посакуваш ли, да ти ја раскопчам душава да ми се протнеш под кожава ? 
Посакуваш ли, да ми ја почуствуваш  топлината на огнот,  која ми ја гори душава ?
Нема ли да те плаши  одблизу да ја гледаш таа стихија што со години ми ги руши  мостовите до тебе ? 
Допри ги раните кои крварат и течат,  
силно прегрни ги,
немирите, болката и стравовите со малку љубов обои ги,  страста, сниите, и желбите,
Бар за миг помисли на мене, иако сме километри оддалечени,
Говорот на Срцето кажува се, остава траги на Телото и модринки во Душата…
Затоа што Телото се лечи,  а Душата никогаш…  
Автор на текст: “Есен во мене“ 
162 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: