14/04/2024
SKOPJE

Есен во мене – Надеж и Прозорци

Надеж…

 „Има толку многу за што треба да се биде благодарен.
Толку многу за сонување.
Толку многу да се направи.
Меѓу таквите тешки загуби, благословите се сè уште безброј.
Среде болка, надежта сè уште живее.
Низ солзи кои тежат на срцето, но има и убави причини за насмевка, толку многу за да се сака.
Бидејќи спротивно на стравот не е храброста, спротивно на стравот е Љубовта. ”    

Прозорци…

„Помеѓу нашите души и нашите тела има многу мали прозорци;

ако се отворени, емоциите поминуваат, ако се затворени едвај се провлекуваат;

само Љубовта ги отвора сите одеднаш широко, како под налет на ветер… “

Автор на текст: “Есен Во Мене“  ❤  
268 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: