08/02/2023
SKOPJE

ЕДНОСТАВНО ВЕЌЕ НЕ Е ВАЖНО

Ги задржав одеците на тоа “ТЕ САКАМ“

Под перницата,

И ако тоа беше сурова лага,

или слатка срамежлива вистина,

Не ми е гајле …

Едноставно, веќе не е важно.

 

 

Повеќе се грижам за измамата на часовникот,

или помалобројните секунди од црвената боја на семафорот,

дека соништата веќе не се доволни

да се замисли друг живот

каде твојата насмевка ме опива.

 

 

Сигурно е зависноста што го правеше твојот бакнеж …

Сигурно е дека твојата сенка остана тука со мене…

Сигурно е дека, без тебе, полудувам.

Да … Можеби … Треба да биде.

Или едноставно веќе не е важно !!! 

 

 

 

239 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: