14/04/2024
SKOPJE

Дијалог

Навистина сакам да Размислувам

а многу малку да се верува во однапред смислени вистини.

Обожавам сама да ги откривам работите.

Навистина ценам кој „е“, помалку кој „има“.

Јас сум толерантна и ги почитувам сите,

но Не со нетолерантни и арогантни,

оние кои секогаш во џеб ја имаат „својата“ вистина,

и сакаат да им ја наметнат на другите.

Ми се допаѓа дијалогот и подготвена сум да ги променам моите идеи, 

ако оние на мојот соговорник се поубедливи од моите.

Затоа што животот е ДИЈАЛОГ, а Не МОНОЛОГ.

227 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: