28/09/2023
SKOPJE

Детство,…

Постојат моменти кога чувствуваме дека нешто недостасува во нашиот живот.

Како нешто да е на дофат од нашите прсти, а не можеме да го достигнеме.

Нешто што може да го промени нашиот живот или да ни го даде потребниот поттик.

Мислам дека сето тоа е дел од стареењето.

Можеби препознавајќи ја нашата смртност сфаќаме дека не сме толку непобедливи како што некогаш сме мислеле за себе.

Ние сите копнееме да бидеме на подобро место отколку таму каде што сме во моментот.

Кога сме заглавени во ментална битка со нашите умови, преиспитуваме многу аспекти.

Ние се трошиме со желбата да се чувствуваме подобро и понекогаш почнуваме да бараме нешто што веќе го нема.

Почнуваме да бараме нешто што никогаш повеќе не можеме да го имаме.

Барем не во истата форма што сме го имале некогаш.

Спомените и искуствата од детството се вистинска магија.  

 

АВТОР НА ТЕКСТ: Ацо Атанасовски 

 

445 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: