10/12/2023
SKOPJE

Дефиниција за Интимност,…!!!

Интимноста Не е СЕКС.

Интимноста се однесува на способноста да се остави најважното, најважното и искреното во просторот на ДВОЈКАТА.

Изградете граници помеѓу Двојката и остатокот од Светот.

Ова се однесува на способноста добро да се грижите за туѓата душа, ако имате среќа да ја допрете со врвовите на прстите.

Интимноста се однесува на способноста целосно да се ПОВРЗИТЕ во врската: со Светост (ореол) и Борба (копита) во исто време, и да знаете дека ниту една од вашите манифестации-изјави нема да биде исмеана или девалвирана.

Таму каде што има Интимност, не е страшно да се биде.

Сакам да бидам таму.

Сакам да разговарам, да се насмевнам, да направам пауза.

Секоја вибрација во воздухот има смисла таму.

Интимноста е сигурна заштита од несовршеноста на СВЕТОТ.

ИНТИМНОСТА е специјален Код за Двајца.

Кога се појавува Интимност, Енергијата што ја поврзува Двојката тече нежно и лесно.

Таа е топло ќебе што нежно ја обвива врската и овозможува таа да трае.

Ништо не може да се направи за да се создаде Простор за Интимност.

Но, секое невнимателно движење може да ја РАСТУРИ Интимноста без трага.

Дали постои Врска без Интимност? – Секако, Да постои,.. 

Но, односите во кои постои Интимност личат на бесконечен Океан што дава Живот.

Таму каде што Нема Интимност, тоа е само Вештачки Базен.

Понекогаш е цврсто, убаво, со скапи филтри, но со Мртво Дно и Мртва Вода.

И секој што барем еднаш го доживеал искуството на Вистинска Интимност, секогаш ќе се стреми да го повтори повторно.

Дава Сила за да живееме, да се движиме, да веруваме.

Ако ја нарушите Интимноста на Двојката, тогаш убивате Жива Врска, претворајќи ја во Мртва Врска.

Никој не сака да живее во Базен со Мртва Вода.

Уште еднаш, чувствувајќи го вкусот на Интимност, Луѓето се стремат да одат таму каде што имаат:

–  Доверба, Отвореност и Поддршка !!! 

Можеби Искуството на Интимноста е едно од Најбезбедните Искуства во Животот на Една Личност.  

 

311 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: