28/09/2023
SKOPJE

Дефиниција Бакнеж,…

 

Постојат многу видови на бакнежи:
оние на сладоста, на страста,
на лојалност, поддршка, љубопитност,
на откритието.   

 

А потоа следува апсолутниот бакнеж…
Онаа каде усните водат љубов,
Каде душата се влева во устата на другиот и капка по капка ни се враќа. 

 

Бакнежот е длабок и неизмерно топол и Чука како Живо Срце,    

 

Тој бакнеж кој е исфрлање од трапезот стотина метри над земјата,

изјава за љубов,

барање за помош,

благодарност,

прошка,

химна на животот и,

во исто време, воља.

 

Бидејќи на дното на јазикот,

животот и смртта се откажани,

за времетраењето на тој совршен момент.

 

218 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: