03/10/2023
SKOPJE

Charlie Chaplin – Уживајте максимално денес, можно е утре никогаш да не дојде,…

Charlie Chaplin (Чарли Чаплин) почина на 88 години.

Ни остави ЧЕТИРИ ПОРАКИ :

(1) Ништо на овој свет не е трајно, вклучувајќи ги и нашите проблеми.

(2) Одење на дожд е една од моите омилени активности бидејќи никој не може да ги види моите солзи.

(3) Денот кога не се смееме е најтрошениот ден во нашите животи.

(4) Шестте врвни лекари во светот се…

1. Сонцето,

2. Направете пауза, – Одмор, 

3. Физичка активност,

4. Скромност,

5. Самопочит,

6. Имајте добри ПРИЈАТЕЛИ.

Имајте ги на ум овие совети во текот на животот и ќе можете да водите здрав начин на живот…

Кога ќе ја погледнете Месечината, ја гледате Божјата убавина.

Кога ќе го видите Сонцето, ја сфаќате Божјата сила.

Кога ќе се погледнете во огледало, ќе ја видите најубавата Божја креација.

Затоа, верувајте на Мојот Збор.

Сите Ние сме само Туристи (гости на земјата) овде;

Бог е Нашиот Туристички Агент кој веќе ги испланирал нашите рути, резервации и дестинации; верувајте му и забавувајте се.

Животот не е ништо повеќе од АВАНТУРА !

Како резултат на тоа, уживајте максимално Денес!

Можно е Утре никогаш да не дојде.   

 

 

222 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: