29/01/2023
SKOPJE

Charles Bukowski  – Не ми беше гајле,…

Ме привлекуваа сите погрешни работи: сакав да пијам, бев мрзелив, без бог, без политички идеи, без идеали.

Живеев во ништо, моето непостоење и тоа беше во ред со мене.

Сето ова секако не ме направи интересен лик.

Не сакав да бидам интересен, беше премногу заморно.

Она што навистина го сакав, беше лесен, неодреден простор за живеење во мир.

Сакав да останам сам.

Од друга страна, кога ќе се напиев, врескав, полудував, губев контрола. 

Не ми беше гајле..  

Charles Bukowski  

 

297 Прегледи

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: