30/01/2023
SKOPJE

Биди како Сократ – Кучињата лаат, а караванот си врви

Се чини дека сопругата на Сократ, Сантипе, во најмала рака беше неподнослива жена:

Таа постојано викаше,

беше итра и еден ден, повеќе од другите, му се налути на Сократ кој, непристрасен, опуштен и смирен, продолжи да ги извршува своите задолженија.

Тогаш Жената, гледајќи дека не може да го придвижи ни со врескање,

зела тегла полна со вода,

се фрлила на својот тивок сопруг и го истурила врз него,

мислејќи на тој начин дека може да го разбуди неговиот гнев.

Наместо тоа, тој како Одговор ИСКОМЕНТИРАЛ :

–  „Па…очигледно е, по Громот доаѓа Дождот!“  

Биди како Сократ!   

Непознат автор

 

179 Прегледи

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: