28/09/2023
SKOPJE

Барам љубов,….

Го губам мирот, се губам себе си,

страста пламти во мене, гори како пеколен пламен,

неизгаслив пламен се всадил длабоко во мене нема мир…

нема задоволство

копнеам по нешто, а не го наоѓам

продолжувам напред, а незнам до каде и незнам до кога,

чекорам како зомби и барам нешто во мракот,

ќе догори ли пламенот ?, ќе изгасне ли похотата ?, ќе ја најдам ли светлината ?

барам љубов, но ме одбегнува, не ме допира,….. !!!

 

АВТОР НА ТЕКСТОТ “САМСОН“ 

https://naziraj.home.blog/

425 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: