03/10/2023
SKOPJE

Ах, љубов,….како да се разбудам ?

Како да се разбудам и да не те гушнам
сонувам за тебе во секој момент
Мојата перница
е сведок на моите таги
немањето душа ме растажува …
Како да се разбудам и да не се насмевнам
ако сонував
дека ти беше таму,
во раце те држам
блиску до моето срце …
Како да се разбудам и да не те чувствувам
во моите прегратки,
да сакам да ти кажам
не го напуштај мојот живот
остани со мене до крајот на моите денови …
Љубовта не разбудува
отвори ги очите на твоето срце
тука сум и ќе останам
до здивот на мојата воздишка кога престанува да постои …
Невозможно е да не се направи тоа љубов моја
со тебе го губам разумот
во секој бакнеж што го чувствувам
од твојата суштина и слаткото задоволство
до твојата убавина …
Со секое галење ме креваш во рајот,
ме исполнуваш со слава,
и задоволството од љубовта
од оној момент на само двајца љубовници
уживајќи во страста неограничено …
Ќе те однесам
До врвот на љубовта
надвор од бесконечноста ќе уживам во тебе
оваа љубов ќе ја достигне вечноста
затоа што навистина ТЕ САКАМ  …
Така и ќе биде
до соништата
нема повеќе
и моето срце престанува да чука
ЗАЕДНО СО ТЕБЕ ЉУБОВ МОЈА !!!
293 Прегледи

Слични Содржини

Заинтересираните правни и физички лица може да не контактираат на [email protected] , со барање за договор за закупување на рекламен простор на страната: